PROJECT 001

2023.05.15

Ha kíváncsi vagy, hogyan néz ki egy munkafolyamat az elejétől a végéig, avagy hogyan lesz az ötletből, a "nálam is szükség lenne erre" gondolatból, egy rendszerezett környezet, olvasd el az első bejegyzésünket: 

Az első projektünk megrendelőjét jól ismerjük már, a munkával azonban mégis szerettük volna megvárni, még hivatalosan is elindul az ORDINE, hiszen egy jó példa arra, amit képviselünk: egyedi igények alapján megtervezni a folyamatot, megtalálni a megoldást minden felmerülő kérdésre. Egy fél órás online konzultáció alkalmával lehetőségünk volt átbeszélni az elképzelést és az ötleteket, amit követően összeállítottunk két verziót. A megrendelőnk az új konyha és a meglévő konyha frissítése között gondolkodott: megterveztük az új konyhát, valamint kalkuláltunk a meglévő frissítésével - és mivel a meglévő konyha szerkezete hibátlan, így javaslatunkra a meglévő frissítése mellett döntött, hiszen ár-érték arányban ötöd annyiba kerül. 

A konyha asztalos által készített, azonban az átlagnál nehezebb dolgunk volt, ugyanis a szekrények mélysége és szélessége nem szabvány méretű. Három részre bontottuk a konyhát, az első szekrény a leginkább használt rész, így ezzel kezdtük: 
Ebben a bejegyzésben erről a részről mutatunk részleteket, a többivel (mosogató alatti szekrény, valamint edények tárolására kialakított rész) később folytatjuk.

No, de ne siessünk ennyire előre, lássuk a folyamatokat: a tervezés során egy 3D látványterven szemléltetjük, hogy hogyan és milyen tárolókat, fiókokat javaslunk a tervezett helyre. Egyrészt ez segít a megrendelőnek, hogy elképzelje, hogyan fog kinézni ez a valóságban, továbbá a méretpontosságnak köszönhetően lehetőség van a lehető legjobban kihasználni a helyeket. A szekrényben eredetileg egy polc volt, amit nehéz kihasználni tárolás szempontjából, így helyette fiókokat javasoltunk: itt helyeztük el az evőeszközöket, a poharakat, a bögréket és a reggeliző tálakat, valamint a tányérokat. 


Első lépésként szelektáltuk a meglévő evőeszközöket, poharakat és tányérokat, valamint előzetes egyeztetés alapján beszereztük azokat a konyhai kiegészítőket, amiket szeretett volna a megrendelőnk: a tányérkészletek felétől - melyeknek lepattantak a szélei vagy nem volt meg minden darabja a készletben - megváltunk, új evőeszközök és poharak kaptak helyet. 

Ezt követően az üres szekrényben elhelyeztük a fiókokat: meglévő szekrény esetén szükséges, hogy pontosan meghatározzuk a méreteket, valamint a fiókok belsejét is érdemes sablon papírral megrajzolni, így látható, hogy mi és milyen elrendezéssel fér el majd benne. 

Miután a helyükre kerültek a fiókok, az előzetes tervnek megfelelően elhelyeztük benne az evőeszközöket, poharakat, bögréket valamint a reggeliző tálakat, tányérokat.